Η ιστορία μας...

Καλαθάς

Σπύρος Καλαθάς

ο ιδρυτής της εταιρίας

Μετά από πολύχρονη εμπειρία στην αγροτική παραγωγή, σε εκτατικές καλλιέργειες και βλέποντας την έλλειψη της αγοράς σε κηπευτικά προϊόντα καλής ποιότητας, ο Σπύρος Καλαθάς αποφάσισε να στραφεί στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. 

Έτσι το 1985 ιδρύει την πρώτη του θερμοκηπιακή μονάδα με σκοπό την παραγωγή κηπευτικών προϊόντων με ανώτερα χαρακτηριστικά.

Ασχολείται με την καλλιέργεια ντομάτας και αγγουριού.

Με την πάροδο των χρόνων, μετά από συνεχή απασχόληση στην παραγωγή και αδιάκοπη έρευνα, το 1993 εγκαθιστά ένα από τα ΠΡΩΤΑ υδροπονικά συστήματα στην Ελλάδα, πρωτοποριακό για την εποχή.

Έκτοτε, εφαρμόζοντας τόσο καινοτόμες τεχνικές, όσο και προσωπικές πρακτικές εξειδικεύεται στην παραγωγή ντομάτας και αγγουριού υδροπονικής καλλιέργειας ΆΡΙΣΤΗΣ ποιότητας με την επωνυμία “Καλαθά”.

Τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί αποκλειστικά και μόνο αγγούρι σε όλα τα θερμοκήπια.

Όλα αυτά τα χρόνια συνοδοιπόρος του στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, είναι η γυναίκα του Νίκη.

 

kalathas-family

Μαρινέλα Καλαθά

Δεύτερη γενιά

Από την αρχή συμμετέχει όλη η οικογένεια στην επιχείρηση.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την επιστημονική επίβλεψη η κόρη του, Μαρινέλα, Τεχνολόγος Γεωπόνος που συνεχίζει – συνυπάρχει ως ΔΕΎΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ και στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη της επιχείρησης συνδυάζοντας την μακρόχρονη οικογενειακή εμπειρία με σύγχρονα παραγωγικά πρότυπα.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης ώστε να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ αυτό που τρώνε.

Η πορεία μας...

timeline-1

1985

Ιδρύεται η πρώτη θερμοκηπιακή μονάδα με σκοπό την παραγωγή κηπευτικών προϊόντων.

timeline-2

1993

Εγκαθίσταται ένα από τα ΠΡΩΤΑ υδροπονικα συστήματα στην Ελλάδα, πρωτοποριακό για την εποχή.

timeline-3

2020+

Η επιχείρηση εξειδικεύται στην παραγωγή αγγουριού με τν εφαρμογη σύγχρονων παραγωγικών προτύπων.

Μοναδική γεύση - Υψηλή ποιότητα